Grannsamverkans nyhet och tips!

Tråkig nyhet!

Fredag 8/12 12:30 på Guldvingevägen, i Fresta, har det varit inbrott genom att krossa altandörrens fönster. Oklart vad som eventuellt har stulits.

Polisen varnar igen för bedrägerier och däck/hjulstölder. Lås fast eller förvara inomhus! Förvara bilnyckel i plåtlåda en bit bort från entre’n. Moderna bilnycklar ger ifrån sig en signal som kan avläsas.

Ett tips är också att skaffa ”skimkort”, att förvara i plånbok eller i fickan tillsammans med bilnyckel när ni är ute bland folk, som i centrum eller på bilparkeringar. Skimkort stör avläsare som bedragare använder och förhindrar att kreditkort kan användas på ett ogiltig sätt. Sök på internet med sökord som: ”skimkort”, ”skimmnig” eller använd denna länk:

https://www.bing.com/search?q=skimkort&qs=n&form=QBRE&sp=-1&lq=0&pq=skimkort&sc=11-8&sk=&cvid=DF3EF412DEAE4AEF9459340C9F05269F&ghsh=0&ghacc=0&ghpl=

Ett skimkort har vanligtvis en livslängd på ca 5 år. Det sköter sig självt, inget batteri behövs. Gå även gärna in på ert bankkorts websida och till exempelvis spärra kort för köp från utlandet eller för köp på internet.

Vänligen Grannsamverkan