Grannsamverkan November

Det blir allt vanligare att man vid inbrott plockar ut fönstret ur karmen. Detta görs relativt tyst, alltså inget glaskross! Detta kan förhindras genom att se till att glaset är ordentligt limmat i karmen samt att fönsterlås finns på insidan!
Se även över era altandörrar och de sidor på huset där det är mörkt så här års! Bra belysning och god grannsamverkan kan minska brott!

Söder om stan i Segeltorp  greps härom dagen tre gärningsmän på bar gärning vid ett bostadsinbrott. Detta tackvara att ett vittne/granne ringde omgående till polisen 112, då denne hörde glaskross och såg sken från ficklampor i grannens hus. Ibland har man tur att polisen kan komma snabbt men gripandet hade aldrig varit möjligt om inte grannen varit observant och ringt snabbt!

Det har skett 28 stycken ”stöld genom inbrott i bil” i kommunen sedan 1 oktober. Har inte hunnit ta fram någon statistik för hur det har sett ut tidigare månader och år men vill meddela att det sker många bilinbrott.
Dessa sker på olika platser och några har endast varit försök och man har inte fått med sig något av värde. Vid några av tillgreppen har airbags och rattar stulits vilket tydligen har blivit vanligare runt om i Stockholm.

Fundera över vart du parkerar din bil och var gärna på kommunen om ni anser att belysning eller annat är dålig på tex infartsparkeringar så kanske detta kan bli bättre.

Det sker fortfarande en del inbrott i bilar som lämnas utanför skolor och förskolor när man lämnar och hämtar barn så tänk på att aldrig förvara något av värde i bilen.

  • Förvara aldrig något som kan se ut som något av värde synligt i bilen!

15 inbrott i bostad har skett i kommunen senaste 6 veckorna!

Grannstödsbilen

Om någon är intresserade av att börja köra grannstödsbilen? Det är en bil som körs av ideellt engagerade medborgare och är ett sammarbete mellan kommunen och polisen. Bilens syfte är att förebygga brott som främst bilstölder och inbrott. Det är ett glatt gäng på cirka 50 personer. Man kör i pass om 3 timmar, dagtid och väljer själv hur ofta man kan ställa upp! Ring Jenny Markström på Polisen Upplands Väsby så berättar hon mer! Tel 072-716 97 50